Thursday, 20th September 2018
20 September 2018

Përse shumica qëndrojnë të martuar edhe pse nuk janë të lumtur – dhe nuk dashurohen

Është e vështirë të imagjinohet arsyeja mjaftueshëm e mirë që dikush të qëndrojnë në lidhje dashurie në të cilën më nuk ka dashuri, në të cilën mbizotëron zbrazësia, ndërkaq ndjenja e lumturisë ka kohë që ka humbur.
Mirëpo, shumica jetojnë në këtë mënyrë

Një hulumtim i bërë me mijëra njerëz në Portugali ka treguar përse disa njerëz qëndrojnë në lidhje dashurie në të cilat janë të palumtur apo pa marrë parasysh që më nuk i dashurojnë partnerët e tyre.

Vullnetarët janë ndarë në tri grupe dhe u është thënë që të mendojnë për dhjetëvjetëshin e gjatë në martesë pa dashuri.

A do të qëndrojnë bashkë apo do të ndahen?

Hulumtuesit kanë marrë edhe skenarët se si duken ato martesa fiktive, cila është gjendja materiale, emocionale…

Ja çfarë kanë vendosur:

Në grupin e parë të gjithë janë deklaruar se si nuk do të qëndronin në martesën pa dashuri më gjatë se një vit.

▪ Në grupin e dytë kanë thënë se si do të qëndronin në martesë për shkak të pasurisë dhe financave të përbashkëta.

▪ Në grupin e tretë do të angazhoheshin të shpëtonin martesën, edhe pse në të nuk ka dashuri, do të jepnin çdo gjë nga vetja.

▪ Autorët thonë që rezultatet tregojnë se si individët do të qëndronin në lidhje të keqe vetëm për shkak që mundi dhe paratë e tyre të cilat i kanë investuar në lidhjen e tyre të mos shpenzoheshin kot.

Rezulton që gjërat materiale për një të tretën e njerëzve janë më të rëndësishme se dashuria dhe lumturia.