Thursday, 20th September 2018
20 September 2018

Kurrë mos harro që je në gjendje të fillosh nga e para, kur çdo gjë në jetë shembet

Nuk e di nëse ajo që ka “pushtuar” tani zemrën tënde është frika e vetmisë, nëse ke nevojë për dashuri ose nëse je ndier “tmerr” kohët e fundit, përballë shumë dështimeve. Unë nuk e di nëse problemi yt është në familje, në punë ose në marrëdhënie.

Mund të ndodhë që të gjitha këto fusha të jetës tënde të jenë “djallosur” dhe ti nuk sheh asnjë mënyrë për të dalë nga ndonjëra prej tyre, nuk di nga t’ja fillosh. Por do të doja të të kujtoja se, nëse e ke harruar, që nuk je koleksioniste e humbjeve, ti je një koleksioniste e tregimeve, të mësuarit, pa marrë parasysh sa nuk merr.

Kurrë mos harro që je në gjendje të fillosh. Mos harro se ka gjithmonë mundësi të bukura, mos e lejo dhimbjen të bëhet më e madhe.

Ndonjëherë kur vjen stuhia, erërat janë shumë të forta dhe kështu kemi frikë se gjithçka do të shkatërrohet dhe se nuk do të “shpëtojmë” veten.

Mos lejo që ankthi, frika dhe dyshimi të trondisin paqen e brendshme. Mos lejo që ndonjë stuhi të të rrëmbejë guximin dhe kur nuk di se ku të shkosh, mbaj mend se ti gjen mbrojtje në krahët e Atit. Se atje, të gjitha dhimbjet bëhen dashuri dhe çdo plagë shërohet. Mos harro se është vendi më i mirë për strehim.

Ne nuk jemi të lirë nga stuhitë, por nuk jemi vetëm. Në momentet më të vështira të jetës suaj, mund të duket sikur jeni vetëm, por nuk është kështu.

Stuhia mund të jetë momenti i përsosur për të guruar durimin tonë, për të na dhënë besim të pakontrollueshëm!

Mund të jetë momenti ideal për mundësitë, për të transformuar veten dhe për të parë gjëra që nuk i kishim parë më parë, për shkak të lehtësisë, zakonit, rutinës. Stuhia kalon, vjen dhe shkon, por Mjeshtri është në anën tonë gjatë gjithë kohës. Gjërat do të jenë mirë, mos kini frikë, ki besim.