Thursday, 20th September 2018
20 September 2018

Dëgjoni këshillat e psikologut, ja si të shpëtoni nga një javë e lodhshme

Pas një jave të lodhshme fundjava nënkupton disa orë relaksi.
Sipas sondazheve 3 në 4 persona kane të paktën një ditë tepër të lodhshëm në jave.

E shkak për këtë sipas specialistëve është fakti se të gjithë presin fundin e javës për ti kushtuar pak kohë vetës.

Nisja e ditës me punën dhe përfundimi i saj më përmbushjen e detyrave të tjera familjarë shihet si një pamundësi për të përfituar pak kohë relaksi.

Megjithatë Dr. Megan Arroll, një psikolog i famshëm në Londër ka shkruar një artikull se si të arrini qetësin për pak minuta dhe në ditët tuaja më të zëna.

Sipas tij një nga problmet që na shkakton lodhje dhe stres është mënyra si marrim frymë.

Prandaj këshilla e parë është merrni frymë thellë, vendosni dorën në pjesën e barkut dhe ndjeni diafragmën se si ngrihet dhe ulet teksa mbusheni me frymë. Mungesa e oksigjenit sjell një lodhje të shpejt të trurit.

Këshilla e dytë është bërja e disa ushtrimeve të thjeshta si lëvizja e gishtave dhe vëzhgimi i reagimit të turpit kur uleni në karrige.

Një tjetër këshillë e vlefshme është shkrimi në një letër më të gjitha shqetësimet që keni, pasi në këtë mënyrë sipas psikologut trupi i kalon disa energji negative në letër. Dr Megan Arroll këshillon gjithashtu që për tu relaksuar mund të përdorim dhe vajrat që janë 100% bimorë.