Qerpikët falsë, të rrezikshëm për sytë

Qerpikët e gjatë duken më të bukur, por ata mund të jetë shumë të dëmshëm për shëndetin e syve tuaj. Shkencëtarët kanë zbuluar se qerpikët falsë shumë të gjatë thajnë syrin. Në fakt, qerpikët e trashë...

Aq më shumë kafe, aq më larg infarktit

Pirja e kafesë mund të ndihmojë njerëzit që të shmangin bllokimin e arterieve, një faktor ky i njohur rreziku për sëmundjet e zemrës. Hulumtuesit jug-koranë kanë studiuar mbi 25,000 puëntorë, burra dh...

Lodhja kronike, një sëmundje reale

Disa njerëz mendojnë se është më tepër një gjë mendore se sa një sëmundje e mirëfilltë. Por sindroma e Lodhjes Kronike është një sëmundje e vërtetë dhe ka nevojë për diagnostikim. Të paktën kështu men...

30 fakte interesante psikologjike

01. Kur ju shihni ëndrra trupi juaj paralizohet. 02. Nëse loti i parë del nga syri i majtë tregon dhembje, nëse del nga i djathti tregon lumturi. 03.Kur e humbni telefonin reagoni njëjtë si në një eks...

Mëngjesi në 20 vende të botës

Mëngjesi është ushqimi më i rëndësishëm i ditës, që na mban të shëndetshëm dhe plot me energji. Por ushqimi i mëngjesit ndryshon në vende të ndryshme të botës. Në vendet europiane si Spanja, Franca dh...

Thënie të bukura për dashurinë

Mos provo asnjëherë një dashuri që s’e ndjen, sepse dashurinë s’e komandojmë dot! Alan WATTS Mbase ndjenjat që përjetojmë kur jemi të dashuruar pasqyrojnë një gjendje normale. Të jeni të dashuruar tre...