Psikologji
Të plakesh është bukur!

Të plakesh është bukur!

Sa njerëz kanë frikë nga pleqëria? Sa mendojnë se rinia është e vetmja fazë e ekzistencës që ia vlen të jetosh? Pjesa më e madhe e jona është absolutisht e bindur se rinia është mbretëresha e jetës dh...
Psikologji
Lodhja kronike pse shkaktohet?

Lodhja kronike pse shkaktohet?

Këta janë disa nga faktorët të cilët shkaktojnë lodhje kronike: Mungesa e gjumit Shumë njerëz vuajnë përkohësisht nga pagjumësia, gjë që çrregullon ciklin e gjumit dhe proceset regjeneruesi që ndodhin...
Psikologji
Gjimnastika që stërvit mendjen

Gjimnastika që stërvit mendjen

Ashtu si ushtrimet abdominale për barkun janë edhe testet për IQ: koeficientin e inteligjencës. Me pak fjalë është e gjitha çështje stërvitjeje. Por le të sqarojmë diçka: këtu nuk flitet për inteligje...