Articles Written By: psikologjia

This author has written 2984 articles
Ku po gabojmë me fëmijët ?

Ku po gabojmë me fëmijët ?

Mjeku familjar, psikolog dhe autor, Leonard Sax sqaron në librin e tij “Dështimi i të qenurit prind”, se fëmijët sot po rriten në mënyrë të gabuar. Sipas tij ka një keqkuptim në atë se si duhet të jet...

Adoleshenca dhe krizat e identitetit

Adoleshenca është konsideruar nga psikologët si “moshë e vështirë” e njeriut në rritje, shumë delikate dhe jashtezakonisht e vështire, problematike për prindërit, shoqërinë dhe për vetë adoleshentet. ...

Menjanoni frikën me anë të buzëqeshjes!

Për t’u përballur më lehtë me vështirësitë e jetës, psikoterapeuti Ruediger Dahlke na këshillon që çdo ditë të praktikojmë stërvitje të të qeshurit. Sa herë që buzëqeshim, trupi ynë sekreton endorfin,...

Krizat e panikut, ankthi dhe emocionet

Paniku karakterizohet si një  episod alarmi frike e paniku i cili fillon menjëherë dhe mund të zgjasë rreth gjysmë ore. Kur njeriu është në këtë fazë mund të shfaqë dridhje te trupit te pakontrolluesh...

Osho: Si të përballemi me problemet tona?

Kur flisje për mënyrën se si mjeshtra të ndryshëm budistë i kanë shtuar një shije personale mësimeve të Budës, nisa të pyes veten nëse do të jetë dikush tjetër që do ti shtojë vizionit tënd shijen e v...

Si të përballemi me menopauzën?

Sipas psikologes klinike, Manjola Baçi, menopauza është një proces natyror, i cili herët ose vonë shfaqet në jetën e çdo gruaje. Vështirësitë psikologjike dhe emocionale gjatë saj, për të gjitha gratë...

Horoskopi sot (e marte 11 tetor)

Dashi Një ditë disi e vështirë duket kjo e sotmja, në të cilën nuk do të jeni në gjendje të mbani ritmet tuaja të zakonshme. Megjithatë, në planin sentimental Afërdita bën që dita të jetë më e mirë. D...